Zima - idealno doba za borbu protiv celulita!

Koliko poznajete žena koje muku muče s kilogramima, ali ne i s celulitom? I isto tako: one koje ne muči debljina, ali su nezadovoljne pojavom celulita?  Koja je razlika između celulita i debljine? U oba slučaja radi se o masnim stanicama, no kod celulita je riječ o posebnoj vrsti masne stanice koje ne služi za dobivanje energije nego isključivo za pohranu masnoće. To je upravo razlog zašto dijeta i fizička aktivnost ne utječu toliko na celulit koliko na samu debljinu. I što nam je činiti da ga se riješimo?
Celulita se najčešće
sjetimo u proljeće i prije ljeta - umjesto da se tijekom godine ozbiljnije pozabavimo njegovim rješavanjem. Stoga - očekujte "Essenzine" zimske akcije i popuste na anticelulitne tretmane. U nastavku još koja riječ o celulitu...

 Glavni uzrok razvoja celulita je prvenstveno poremećaj mikrocirkulacije, tj. sitnih krvnih žilica gdje uslijed oštećenja vezivnog tkiva koje gradi njihovu stjenke nastaje njihova povećana propusnost. Nagomilava se tekućina u međustaničnom prostoru te potrebne hranjive tvari ne dolaze u stanicu, već se štetne tvari nagomilavaju.

Dolazi do niza metaboličkih poremećaja te slabljenja cirkulacije i limfne drenaže. Vezivno tkivo koje podupire masne stanice gubi svoju potpornu ulogu i podebljava se čime masne stanice putuju prema površini pa nastaje izgled tako često spominjanje narančine kore. Kao posljedica, masne stanice se povećavaju.  Borbu protiv celulita treba započeti prije nego što se razvije i nakon tretmana ići redovito mjesečno na tretmane održavanja kako se celulit ne bi vratio.

Kako se možete riješiti celulita u „Essenzi“?

Naša rješenja su masaža, limfna drenaža, uporaba anticelulitnih preparata visoke učinkovitosti, tretman s termo dekom i sl.

"U osobnom razgovoru ćemo dogovoriti koji tretman je poželjan u vašem slučaju i koji vam po svim svojim karakteristikama odgovara. Slobodno nas posjetite, bez obaveze. Naime, žene se najčešće sjete celulita pred ljeto, pred odlazak na more i slično, a celulita se ne možemo riješiti preko noći. No, mogli bismo ga minimalizirati preko zime i proljeća tako da u ljeto slobodno odjenete kupaći kostim ili kraću suknju!" Eldina, vlasnica salona